Bekijk het overzicht Delivery-reizen

To date, 0 transports completed in 2017.


27-03-2012

Aankomst voorbereidingen

Ten eerste, voor wie het misschien ontgaan was. Martijn, de 2e wtk, is vandaag jarig. Enveloppen met inhoud worden geaccepteerd en kunnen naar zijn huis worden gestuurd per post. BVD(Bij voorbaad dank).

Dan nu, wij zijn in volle voorbereiding voor aankomst. Op een schip dat al enige tijd in bedrijf is zijn de meeste dingen wel aanwezig en door gebruik getest. Hier dus niet. Zo zijn er geen hiewlijnen. Dat zijn dunne touwtjes met een gewichtje eraan, die vanaf het schip op de wal worden gegooid. Daaraan kunnen de 'roeiers', dat zijn de mensen die de trossen om de bolders leggen, de trossen aan de kant hieuwen. Dat gewichtje is meestal een bolletje geknoopt touwwerk met iets zwaars erin. Je mag dus niet zomaar even een stuk metaal of een zware D-sluiting aan je lijntje knopen, daar worden de heren niet vrolijk van en heb je kans dat ze het verrekken om je nog verder te helpen.

Ook moeten er nog 'stoppers' gemaakt worden. Kijk, de trossen die wij hebben zijn zo dik als een flinke onderarm. Als je daarvan zo'n 75 meter hebt uitgegeven dan heeft dat een flink gewicht. Dat trek je met ellebogenstoom niet zomaar even strak. Dat doe je met de winch of de verhaalkop. Als ze dan strak staan dan zet je ze even vast met de 'stopper', een stuk touwwerk aan de bolder, zodat ze niet weer terug schieten. En dan beleg je de tros op de scheepsbolders en maak je de stopper weer los. Zo gaat dat.
Verder moet de gangway gecontroleerd worden, het gangway net, de ankers klaar gemaakt om te vallen, want die zitten nu 'zeevast'. Er moet een afmeerplan gemaakt en besproken worden. Etc. etc.
Trouwens, we komen morgen aan. Om 06.00 uur bij het loodsstation.

Groeten CJK 1

« Terug naar overzicht


 

Redwise Maritime Services B.V.

Amersfoortseweg 12-E
3751 LK Bunschoten Spakenburg
The Netherlands
Phone: +31 (0)33 421 7860
Fax: +31 (0)33 421 7879
E-mail: info@redwise.nl